• Mijn Huis

  Huis van Sint

  Het huis van Sinterklaas is groter geworden

  Heel Nederland weet het inmiddels. Als Sint Nicolaas in ons land is woont hij in Hengelo. Pastoor Oortman van de Lambertusbasiliek verleent zijn collega uit Spanje onderdak in een speciaal voor de goedheiligman vrijgehouden zit-slaap- en werkkamer. Zo ook dit jaar. 

  Heel veel kinderen hebben Sint Nicolaas in de afgelopen jaren in zijn huis bezocht. De één bracht een tekening voor hem mee, de ander een knutselwerkje of ze hadden een wortel bij zich voor het paard Americo. En af en toe was er ook een tekening voor de zwarte pieten.

  Ook dit jaar zet Sint Nicolaas de deuren van zijn huis weer open voor de kinderen. De meubels worden afgestoft, de vloer in de was gezet en de schilderijen recht gehangen. Het huis is gezellig ingericht met een bed, zetel, een fotocollage van de vorige evenementen, veel pakjes en een Sint Nicolaasboek waar de kinderen zelf wat in mogen schrijven. Honderden tekeningen en vele zelfgemaakte surprises maken duidelijk dat Sint Nicolaas nog altijd mateloos populair is. Alle kinderen krijgen een presentje van Sint Nicolaas en om het wachten te veraangenamen zijn er danspieten. Vorig jaar kreeg Sint Nicolaas op vier middagen bezoek van in totaal ruim 2000 kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s niet meegerekend. Dit jaar is het huis van Sint Nicolaas 3 middagen geopend.

  De drukte was in de afgelopen jaren zo groot, dat Sinterklaas zijn bouwpieten opdracht heeft gegeven om zijn woning te vergroten. Het was een hele klus, maar het is mooi geworden. De woonkamer van Sint Nicolaas is een keer zo groot geworden. Dat betekent dat er nog meer te kijken is voor de kinderen, terwijl ouders lekker in een luie stoel kunnen gaan zitten als ze moe worden van het wachten. De ingang van de woning is niet veranderd. Die ligt nog steeds aan het plein in de Wemenstraat.